Disneyland met een peuter

Disneyland met een peuter

Disneyland met peuters ! 🥰 Een weekendje Disney met een peuter. Hoe begin je eraan en hoe zorg je ervoor dat jullie met het hele gezin genieten? 🎉🐭 Wij geven jullie alvast een paar tips mee, om het meeste uit jullie magische verblijf te halen.

  • Laat ons starten met misschien wel één van de allerbeste tips? Neem iemand zwanger mee 😉. Als zwangere krijg je een bandje (mits medisch attest) dat ervoor zorgt dat jij + 4 andere personen niet moeten aanschuiven. Onze kleine patatjes hebben dus geen enkele keer de lange rij moeten trotseren, maar konden elke keer gewoon instappen 😉.
  • De autorit. Wij reden op in 2 keer, met een overnachting halverwege. We hadden heel wat speelgoed en knabbeltjes mee om hem in de auto bezig te houden. Voor de terugrit vertrokken wij op het uur dat hij normaal gaat slapen. Hij sliep dan 3 uur en dan moesten we hem slechts 1 uurtje bezig houden 😇 
  • Wil je zeker zijn van een plekje in een restaurant? Reserveer ruim op voorhand (minstens een maand).
  • Probeer je kindje zijn middagdutje te laten doen in de buggy. Bij A lukt dit meestal redelijk vlot, dag 1 heeft hij 2 uur geslapen, dag 2 dan weer niet, maar we hebben het wel geprobeerd.
  • Voorzie voldoende tussendoortjes. In Disney zelf zijn er weinig gezonde opties. Je kind verbruikt heel wat energie gedurende zo’n dagje, dus heeft het ook nood aan voldoende energie binnen krijgen.
  • Wij sliepen in Davy Crockett omdat we met 5 volwassenen waren en 2 kids (hou er rekening mee dat dit kan, maar dat dit wel krap is in ruimte en je dus creatief moet zijn met de babybedjes 😉). Als je met max 4 volwassenen bent zou ik in één van de hotels slapen: dan hoef je de auto niet in en kan je te voet, hoef je dus ook geen plekje op de parking te zoeken.
  • Wij nemen altijd Antoine’s koptelefoon mee: als hij dan overprikkeld geraakt kan hij die opzetten om het geluid te dempen. Al hebben we die niet nodig gehad. 😊
  • Laat ze op voorhand kennis maken met Disneyfiguren (verhalen, films, …) op die manier herkennen ze meer en wordt het nog leuker!
  • Neem een rugzak mee in plaats van een luiertas, die kan je zelf makkelijker meenemen terwijl je je peuter draagt in de attracties. Als je kindje de draagzak nog gewoon is, neem die dan zeker mee. Dat  kan het aanschuiven vergemakkelijken. 
  • Wij namen een slotje mee voor de buggy’s, zo ben je zeker dat je buggy er na de attractie ook nog staat 😉.
  • Ga minstens gedurende 2 dagen zodat je niet het gevoel hebt dat je zoveel mogelijk op korte tijd moet doen. Volg het tempo van je kindje.
  • Nog een heel belangrijke tip. Download de disneyland-app. Super gemakkelijk en heel gebruiksvriendelijk. Hier kan je de exacte wachttijden zien, de uren van de shows en de parades, een favorietenlijstje maken met zaken die je zeker gedaan wil hebben, …
  • Probeer je de eerste dag aan de bedtijd van je peuter te houden, zo is hij uitgerust voor dag 2. De prikkels zullen sowieso al voor vermoeidheid zorgen. 

Wat we zeker willen meegeven? Leg de lat niet te hoog en geniet van elk moment! Er lopen altijd zaken mis: wij reden verkeerd, Antoine werd wagenziek en gaf over, Antoine was heel huilerig na 3u te slapen, … Maar wij hebben er allemaal ontzettend van genoten ❤️ Neem de dingen zoals ze komen en laat het los als iets niet 100% volgens plan verloopt! 😘

Volgende uitdaging: Disney met kleuter en peuter ;). Wat denken jullie, daar nog eens een blogpost aan wijden?

Terug naar blog